Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2019 07:09 - Нина Хрушчова: Путин го чака единствено съдбата на Берия, ако се махне от властта (ВИДЕО)
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1406 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Той е много креативен в създаването на култ към личността си
    image  

В руското Радио "Свобода"  гостува проф. Нина Хрушчова,  внучка на лидера на СССР Никита Хрушчов, който след смъртта на Йосиф Сталин застава начело на КПСС (1953 - 1964 г.), а малко по-късно и на Съветския съюз. Той осъжда култа към "Бащата на народите" и провежда курс на десталинизация.

Нина Хрушчова живее в САЩ, където има докторска степен от университета Принстън, редактор е и на "Източноевропейски конституционен преглед" към Нюйоркския университет по право.

"Путин го чака единствено съдбата на Лаврентий Берия, ако се махне от властта, защото той създаде такава система, която би го унищожила... Затова ще се държи до край. Ситуацията в Русия се промени много след Световното първенство по футбол... Хората видяха "империалистите", пиха бира с тях и разбраха, че нищо лошо не им кроят...  Руският президент е креативен в създаването на култ към личността си... Той се прави на light  вариант на Сталин, след последните събития и вече не толкова light ...", смята тя.

Дясната ръка на Сталин Лаврентий Берия, който е основният съперник на Хрушчов в борбата за стола на Стопанина, е арестуван на 26 юни 1953 година на заседание на правителството на Съветския съюз от група генерали, водени от маршал Георги Жуков. Обвинен e за убийствата на много военни и цивилни, а също и за организиране на "държавен преврат" с антисъветска насоченост, каквато е традицията. След закрит съдебен процес  на 23 декември 1953 година е разстрелян в присъствието на главния прокурор на СССР Руденко в бункер на съветската армия в Москва. Изпълнител на присъдата е генерал Павел Батицки.

Хрушчова говори изумителни неща за  съвременната политическа реалност в Русия на Путин, за историческите събития, за загиналия по време на войната нейн баща Леонид Хрушчов, когото пропагандата опита да оклевети и да обяви за предател. 
Още преди време тя беше заявила: "Путин е човек на КГБ. Той е съветски човек, такова е и неговото разбиране за света. Той е човек, който мисли за Русия в грандиозен аспект, имперски. Недоволен е, че Русия вече не е империя, но той иска да мисли за нея като за такава и това до голяма степен".

През 2014 Хрушчова каза във връзка с Майдана в Украйна: " На първо място смятам, че виновен за случващото се е президентът Виктор Янукович. Като президент той би трябвало да води страната си в посоката, в която тя има нужда да се движи. Вторият човек, който определено е виновен за случващото се в Украйна, е руският президент Владимир Путин, защото той е единственият, който дестабилизира Украйна"








Гласувай:
5



1. apostapostoloff - За сведение на червените боклуци:
24.08.2019 08:51
В Австралия 1% от населението притежава 22% от благата на страната.

В САЩ 1% от насилението притежава 42% от благата на страната.

В Русия 1% от насилението притежава 74% от благата на страната.

Коментарите, както казват, са излишни...

(На ви сега един Путин!)
цитирай
2. get - До3. krumbelosvet - Значи казваш "руски ку.ви" - червен мракобесе?
25.08.2019 18:32
krumbelosvet написа:
По-ниско от Грухчов, до внучка избягала от Русия, както ВИНАГИ са правили някои руски ку.ви.


Към кои отнасяш тогава, Светлана Алилуева?

Светлана Иосифовна Аллилуева (урождённая Сталина), Лана Питерс (Lana Peters). Родилась 28 февраля 1926 года в Ленинграде (ныне Санкт-Петербург) - умерла 22 ноября 2011 года в Ричленде, штат Висконсин, США. Дочь И.В. Сталина. Филолог-переводчик, мемуаристка.

Светлана Аллилуева родилась 28 февраля 1926 года в Ленинграде (ныне Санкт-Петербург). При рождении носила фамилию Сталина.

В 1932-1943 годах училась в элитарном школе №25 г. Москвы.
После школы поступила на филологический факультет, поскольку хотела стать писательницей. Но это не понравилось Сталину и она вынуждена была учиться на историка. "Изменить факультет меня заставил отец. Когда я сообщила ему, что поступила, он спросил: «Литература? Писатель? Богема?» И заставил перевестись на исторический.
Во времена хрущевской «оттепели» у нее был гражданский брак с индийцем Браджешом Сингхом. Когда Сингх умер, Светлана, отпросилась в Индию - развеять прах мужа. 20 декабря 1966 года приехала в Индию (разрешение на выезд из СССР ей дал А. Н. Косыгин

6 марта 1967 года она попросила советского посла Бенедиктова позволить ей остаться в Индии, но он настаивал на том, чтобы она вернулась в Москву 8 марта. Он же заявил, что ей больше не разрешат выехать из СССР. В тот же день она явилась в посольство США в Дели с паспортом и багажом и попросила политического убежища. Она говорила, что ее бегство было основано "не на политических, а на человеческих мотивах".

Почти сразу после переезда на Запад она опубликовала книгу «Двадцать писем к другу». Там Аллилуева вспоминала о своём отце и кремлёвской жизни. Публикация вызвала мировую сенсацию. По некоторым данным, книга принесла ей порядка 2,5 миллиона долларов.

... и т.н. - с историята на Сета/Светлана/Лана - Алилуева/Питерс
... една от поредните руски шлюхи с отец Баща народов СССР - от който Дъщеря му избяга?
цитирай
3. planinitenabulgaria - Явно са черпени материали от книгата за Лаврентий Берия,
26.08.2019 13:17
която мои гости откраднаха от дома ми. Освен Батицки имаше още един офицер за специални поръчки, забравих му името, по младия от оперативната двойка. Такова жестоко животно като Берия не знам имало ли е друго по света. Той не успя да вземе властта, успя по-късно Андропов, но след инцидента с корейския самолет го умряха, сегашният обаче ще надживее краха на Русия. Така се е заградил с обръчи от негови хора а политическото му оръжи е заподмятване на ракети и нищо не може да го свали. Той има подръжници и блога, цитирам трима недоправени поети, един от които се изкоментирва под постингите в блога Ви. Дано друг от тази тройка де не вземе пък да накоментирва постингите Ви, защото сте добродушен и разрешавате изяви на такива.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4088363
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031